Kövess minket Facebookon!

Legfrissebb bejegyzések

Csokit vagy csalunk

Csokit vagy csalunk

Sziasztok! Nálatok hogyan telik október utolsó napjának estéje? Nálunk izgatott várakozás van. Már délután kifaragjuk a tököt, gyertyát gyújtunk benne és kitesszük az erkélyre. Ez azt jelenti, hozzánk lehet jönni! Mivel lakóparkban lakunk, itt már ki merem mondani, hagyománya van a Halloween-nek, és több tucat gyerek csönget be évről évre „Csokit vagy csalunk!” felkiáltással. Annyira aranyosak! Mindenki készül a rémisztgetésre az egészen apró ovisoktól a kamaszokig, mert csokit csak az kap, aki be van öltözve!

Eddig csokikkal, cukorkákkal, almával vártam a környékbeli gyerekeket, de idén kicsit többel készülök.

Az MFT imádatos Frightfully Sweet pecsétszettjéhez beszereztem a vágókést is, hiszen nagyjából negyven kis csomagot tervezek készíteni. A cuki figurákat Versafine fekete tintával, akril blokk segítségével pecsételtem fehér maya kartonra, majd a Sizzix vágógépem segítségével mindet kivágtam.

 Csokit vagy csalunk

A nyomatokat NUVO akvarell ceruzákkal színeztem ki, azonos árnyalattal egyszerre többet is – így gyorsabban lehet haladni. Például a narancs és sárga színnel felvittem az összes tök színeit, majd víztartályos ecsettel (nagyon kicsit vizesen) feloldottam, egymásba mostam a száraz ceruza vonalakat. Így haladtam színről színre és egyre több figurával készültem el.

 Csokit vagy csalunk

A megszáradt színes lényekre fehér zselés tollal vittem fel a fényeket és finom részleteket – pettyeket a kalapra, szeplőket a pofira stb. Bár tudom, hogy jó eséllyel a csoki lesz majd fókuszban, mégis jó érzés igényes ajándékot átadni. Nekem a pasztell színű nyuszik lettek a kedvenceim, no meg a lila-türkiz mosómacik!

  Csokit vagy csalunk

A gyerekseregnek rengeteg csokit, vicces cukorkát, rágót és karamellt vettem, ezeket terveztem kis csomagocskákba rakni. Ezért apró tag-eket vágtam (pl. varrott címke vágósablonra) a színes Maya papírokból és ezekre ragasztottam kétoldalú ragasztóval a festett figurákat. Mindegyikre került egy-egy színes szalag is.

 Csokit vagy csalunk

 Csokit vagy csalunk

A kis nasi válogatást befőző celofánba csomagoltam, a négy sarkát összefogtam, megtűztem és erre rögzítettem a vidám – akarom mondani rémes – ajándék kísérőket.
Miután elkészültek, mindegyikre került Nuvo folyékony gyöngy, méghozzá olyan, ami világít a sötétben! Száradás után azonnal ki is próbáltam ezt, és a leengedett redőnynél jól látszott milyen csodásan derengenek majd az éjszakában a kis csomagjaim!

 Csokit vagy csalunk

Igaz még csak a felével vagyok kész, de még két hetem van Halloween-ig és nagyon remélem lesz öröm a nálunk csengető rémisztgetők körében!

 Csokit vagy csalunk

Révhelyi Beatrix, Lily

Tetszett Lily bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód