Kövess minket Facebookon!

Legfrissebb bejegyzések

Cukorkatartó Halloweenre

Cukorkatartó Halloweenre

Sziasztok, Pippisták! Mára egy cukorkatartót hoztam nektek. Még éppen elkészül Halloweenre, de a szabásminta alapján bátran készítsétek el bármilyen alkalomra, nem csak cukorkának, bármilyen apró ajándéknak. 

A pohártartó alapja fehér Maya karton. Először egy olyan széles csíkot vágtam belőle, amilyen szélesség megfelelő a papírpoharamhoz. Ez nálam most 3,25 inch volt. A fotón megjelöltem nektek, hogy én mekkora mérettel számoltam, és hogyan bigeltem a papírt. Sokszor használom bigelésre a Fiskars vágóasztalomat, de ha több helyen is hajtogatni kell, mindenképpen célszerű bordázótáblát használni, mert az pontosabb.

A hátlaphoz is kivágtam a papírt, és kerestem egy olyan méretű körvágó kést, ami megfelelt a poharam átmérőjének az aljától számított kb egy inch-nyi magasságban. Azt hittem, hogy megtaláltam... De erről majd később.:) Mivel én most Halloweenre szerettem volna elkészíteni ezt a cukiságot, a Hocus Pocus készlet papírjait használtam fel a díszítéshez: minden látható elemre 0,25-0.25 inch-csel kisebb méretet vágtam, mint a Maya mérete. A képen ez is jól látszik: szerettem volna, ha a papír nem takarja el teljesen az alapot, hanem marad egy keskeny fehér szegély.

Cukorkatartó

A pohár helyének kivágásánál fontos, hogy először a scrappapírt vágjuk, ne az alapot. A kést a tökös papír közepére helyeztem, megerősítettem egy kis csík dekortapasszal (vagy használhatsz visszaszedhető kézműves tapaszt)  és áttekertem a Big Shotomon. Ezután felragasztottam a helyére kétoldalú ragasztóval,  majd a kést visszatettem a kivágott részre a tökös papíron és kivágtam a Mayából is a kört. Így biztosan jó helyre kerül a kivágás.

Cukorkatartó

A pohártartó részt összehajtottam, bigelő késsel áthúztam az éleket és belepróbáltam a poharat. Ekkor jött a csattanó: lötyögött. Nagyon. Ha jobban megnézitek a körkésemet, varrott a szegélye, ezzel viszont nem számoltam a méret kiválasztásánál. De tudjátok, néha szuper előnyt lehet kovácsolni az elkövetett hibákból.:) Egy darab Mayából kivágtam egy fodros kört, és ennek a negatívját a tartó belsejébe ragasztva tökéletesen passzolt a helyére a poharam. Még mutatósabb is a fehér fodros résszel, mint előtte.:)

Cukorkatartó

Más nem is volt hátra, mint a hátlaphoz ragasztás és a díszítés. Ehhez a papírkészlet matricaívéről válogattam cuki figurákat és feliratokat.

Cukorkatartó

Tekertem rá egy kis pékzsineget, díszítettem a poharat és a tetőt, majd megtöltöttem cukorkával. El is készültünk.:) Jöhetnek a trick-or-treaterek, felkészülten várjuk őket! 

Cukorkatartó

Cukorkatartó

Cukorkatartó

A pohártartót biztosan el fogom készíteni majd barátnőknek, a hátuljára zsebet biggyesztve, abba mindenféle kávés meglepetéseket rejtve, illetve akár ajándékkártyával is el tudom képzelni. Kíváncsian várom, ti vajon mit készítenétek ezzel az alappal? ????

Vica

Felhasznált eszközök:

Papírkészlet 12", Hocus Pocus / Collection Kit - (1 csomag)Kreatív karton A4/270g, Maya / White - (1 ív)Vágóasztal 12", SureCut / Large Paper Trimmer - széles (1 db)Bordázó tábla 12", Scoring board / - (1 db)Sizzix Big Shot vágó és domborítógép
Kézműves tapasz LR0010, Craft tape / Craft tape - (1 db)Ragasztószalag 6 mm, Extra Strong Tacky Tape / Extra Erős - átlátszó - kétoldalas (50 m)Pékzsineg 9988E, Craft Perfect / Clemantin orange - Striped bakers twine (25 méter)Vágósablon , Nesting Die / Circle Scalloped - (1 db)Vágósablon , Nesting Die / Circle - (1 db)

Tetszik Vica bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód