Kövess minket Facebookon!

Legfrissebb bejegyzések

PannAlbum

PannAlbum

Sziasztok! Kellner Ágnes vagyok, az Alkotó Csapat tagjaként ez az egyszerű minialbum az első munkám, ami a Prima Marketing Flirty Fleur kollekciójából összeválogatott alkotócsomagból készült. 

Amikor a csomagot a kezembe vettem - látva a színeket, a kiegészítőket, az albumpapírok gazdag mintáját -, első gondolatom az volt, hogy ezt az albumot legszívesebben egy kislányról készíteném. Ebben Pippi sietett a segítségemre, és így nagy örömömre kislányáról, Pannáról készülhetett el ez az album. :) 

PannAlbum

Az album belső oldalait - miután egyszínű szürke alapkarton éppen nem volt kéznél - 300 g-os akvarell papírból készítettem, a széleit grafitszürke akril festékkel festettem be. A borítók 1 mm vastag natúr színű kartonból készültek, ezek széleit szintén befestettem. 

A címoldal és a hátoldal 18,5 x 15,5 cm, a belső oldalak mérete 18 x 15 cm. Az oldalakat a Zutter Bind-it-All spirálozó gépével kilyukasztottam, és - amikor az album minden oldalával elkészültem - az összefűzéséhez 1”-es fekete spirált használtam. 

(A kezdő albumkészítők figyelmét szeretném felhívni, hogy a spirál megfelelő mérete igazából a munka végén fog kiderülni, attól függően, hogy az oldalakon elhelyezett díszítő elemek, fotók, koment kártyák stb. milyen vastagságot eredményeznek. 

Ha túl szűk a spirál átmérője, úgy az album oldalai legyezőszerűen fognak szétnyílni, ami nem lesz szép.)

1. Címoldal: 

Címoldal

Háttérként két, mintájában egymással harmonizáló mintájú papírt választottam, ezek mérete egyenként 17 x 8 cm. Az oldal felső részére kerülő papír középre kerülő oldalát szegélyvágóval díszítettem. 

PannAlbum

A papírok kartonra ragasztása előtt kétoldalú- és folyékony ragasztóval rögzítettem az album zárásához szükséges kb. 30 cm hosszú szalagot.

PannAlbum

Ezután a papírok felragasztása következett a kétoldalú ragasztószalaggal.

Album

Középre 3D ragasztóval felragasztottam a kőr vágósablonnal kivágott papírt, és a képen látható módon el rendeztem a betűket, a virágokat (Simple Things és Dots & Stripes), a vágósablonnal (Sizzix Thinlits Funky Floral 3) kivágott leveleket és a chipboardokat.

PannAlbum

2. oldal:

A papír gazdag mintája miatt igyekeztem minél egyszerűbben összeállítani az oldalt Sizzix Thinlits vágósablonok segítségével (Sizzix Thinlits Funky Floral 3Sizzix Thinlits Doily 2 - 661498Sizzix Thinlits Stitched Rectangles). 

Album

A díszítéshez fehér, türkizkék alapkartonokat és chipboardot használtam. 

Album

3. oldal: 

A harmadik oldal készítésénél a 10 darabos Prima Flowers Simple Thingschipboard, Sizzix Thinlits (Sizzix Thinlits Stitched Rectangles) vágókés, szegélyvágó, csipkepapír12 mm széles kétoldalú és 3D ragasztószalag került felhasználásra. A papírok széleit Distress Inkkel árnyaltam.

Album

A két mintát úgy helyeztem el az alapkartonon, hogy azok a felragasztás után 16,5 x 14,6 cm méretet fedjenek le. Bal oldalra a papír csíkos oldalából 6 cm széles és 14,6 cm magas darabot vágtam le, aminek egyik oldalát szegélyvágóval díszítettem. 

A papírokat az alábbi módon felragasztottam az alapkartonra.

Album

A fotó keretét a Sizzix Thinlits Stitched Rectangles vágósablonnal fehér kartonból vágtam ki, és 3D ragasztószalaggal ragasztottam fel. A kiegészítőket az alábbi módon helyeztem el.

Album

4. oldal:

Ehhez az oldalhoz háttérként 16,5 x 14,6 cm méretű papírt  használtam. A zsebhez 18 cm x 6 cm papírt, a zseb felső szélének díszítéséhez kb. 3 cm magas 16,5 cm széles szürke kartonból egy csíkot vágtam, 

és szegélyvágóval mintát készítettem rá, majd a zseb felső szegélye alá ragasztottam. A zseb ráhagyásánál biegelővel bejelöltem a hajtásvonalakat, a sarkokat ollóval levágtam, majd a ráhagyásokat folyékony ragasztóval a háttérként használt papír fonákjára ragasztottam.

Aébum

Album

5. oldal: 

A háttérpapír mérete ez esetben is 16,5 x 14,6 cm. A papírcsík 16,5 x 6 cm méretű. A papírcsík mindkét hosszanti oldalát szegélyvágóval mintáztam, majd függőlegesen középre helyeztem, a ráhagyásokat a háttér hátoldalára ragasztottam.

Album

Album

6. oldal:

Az oldal háttereként ismét egy 16,5 x 14,6 cm-es papírt vágtam, az alsó és felső szélére 1 cm-es bordűrt készítettem, és felragasztottam. Az oldal közepére két 9x13 cm-es fotó elhelyezésére alkalmas grafitszürke kartont ragasztottam, ennek mérete 14 x 20 cm, melyet félbe hajtottam.

A tetejére 13,5 x 9,5 cm papírt vágtam, és a sarkait Crop-A-Dile sarokvágóval lekerekítettem. 

Album

Album

A fotók alá fehér kartonból ismét a Sizzix Thinlits Stitched Rectangles sablonnal vágtam alátétet.

PannAlbum

A díszítéshez egy Prima virágot (Dots & Stripes), Sizzix Thinlits Funky Floral 3 vágósablont és chipboardot használtam.

Album

7. oldal:

Az utolsó oldal is egyszerű, a háttérpapírra egy szegélyvágóval mindkét oldalán díszített papírcsíkot ragasztottam, akkorát, hogy a fotó alatti képkeret (Sizzix Thinlits Stitched Rectangles) kényelmesen elférjen rajta.

Album

A díszítésnél a Sizzix Thinlits Scribbles & Splat sablonnal egy szívet vágtam, amire egy ugyancsak szív alakú vágatot tettem, és azt nyomdáztam. Az oldalra írásos chipboardokat, és a kollekcióhoz tartozó tickets díszítőelemet  ragasztottam fel.

Album

PannAlbum

PannAlbum

PannAlbum

PannAlbum

Remélem, hogy megnyerte a tetszéseteket, és ösztönözni fog benneteket az albumkészítésre. 

 

Ági

Felhasznált eszközök:

Papírkészlet , Flirty Fleur / 12x12 Inch Paper Pad - (1 db)Díszítőelem - Virág , Flirty Fleur / Simple Things - (1 csomag)Díszítőelem - Virág , Flirty Fleur / Dots & Stripes - (1 csomag)Öntapadós Chipbaord , Flirty Fleur / Chipboard Stickers - (3 db)Díszítőelem , Flirty Fleur / Tickets - (3 db)
Vágósablon 660222, ThinLits / Scribbles & Splat - (4 db)Vágósablon 661189, Thinlits / Tim Holtz - Stitched Rectangles (7 db)Vágósablon 662702, Thinlits / Funky Floral 3 - Tim Holtz (1 csomag)Akrilfesték , Americana / Multi-Surface Satin - Black Tie (59 ml)Spirálozógép/Könyvkötõgép , Cinch / Book Binding Tool Vers 2 - (1 db)
Fém albumspirál 1/2 inch (1.27 cm), Bind-it-all / Wire, Black - Fekete (6 db)Saroklekerekítő , Crop-A-Dile / Corner Chomper Tool - 2 in 1 (1 db)Sizzix Big Shot vágó és domborítógépBordázó tábla 12", Scoring board / - (1 db)Tintapárna , VersaFine small / Inkpad-Onyx Black - (1 db)
Csipkepapír , Paper Doilies / Nature's Grace - (40 db)Ragasztószalag 12 mm, Extra Strong Tacky Tape / Extra Erős - átlátszó - kétoldalas (50 m)Mini Bélyegzőpárna , Distress Mini Ink / Tim Holtz - pumice stone (1 db)

Tetszett Ági bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

1hozzászólás

  • Avatar
   Beatrix Revhelyi
   okt 30, 2018

   Imádós! ❤️

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód