Kövess minket Facebookon!

Egyszerű interaktív macis képeslap

Egyszerű interaktív macis képeslap

Sziasztok! Megint én, és megint képeslappal. Most egy kicsit trükkösebbel, remélem, hasznát tudjátok majd venni a részletes leírásnak.:)

Még az októberi pakkomba tette bele Edina ezt a megacuki Lawn Fawn macit, akivel komoly terveim voltak. Mindenképpen interaktív lapban gondolkodtam, mozgatható mackóval, elvégre egy szán nem állhat egy helyben.:) És valami nagyon egyszerűt szerettem volna. A slider card-ok nagyon szuperek, de nem akartam annyit vacakolni. Amikor nekiláttam, először egy prototípust készítettem, ezt nem is fotóztam a készítés során, de azért megmutatom, és a hozzávalókat is megtaláljátok a poszt végén. Sok tanulságot levontam a készítése során, a hibákra fény derült, és az "updatelt" változatnál ezeket sikerült is kiküszöbölnöm, így egy pofonegyszerűen elkészíthető mozgatható képeslapot tudok most nektek megmutatni.

Bevallom, odavagyok a polaroid keretekért. Van valami retro báj bennük, és szuper alapul szolgálnak a színes kompozícióknak. A Sizzixnek van egy olyan régi késkészlete (hasonló vágókés LF1433), ami nagyon jól kihasználható: három méretben van benne keret, a nagy remek képeslapalapnak, a középső PL kártyához... A kicsit még nem használtam, de nagyon cuki, és ezer tervem van vele.:) A legnagyobb kést választottam a képeslap alapjához, fehér Mayából vágtam ki a Sizzix Big Shot vágógépemmel.

Egyszerű interaktív macis képeslap

A lapunk lelke egy körív mentén futó szerkezet, amit a polaroid keret belsejébe építünk bele. Először is kerestem egy körvágót, ami az optimális ívet adja a lankához, amin csúszni fog a szán. Az alapba úgy vágtam bele ezt az ívet, hogy a vágólapokkal trükközve csak a közepe legyen vágva, így létrejött az a hasíték, amire szükségem volt. A fotón jól látszik, hogy hogyan kell ehhez a vágólapok közé fogni a kést és a papírt.

Egyszerű interaktív macis képeslap

Ezután elkészítettem a hátteret: a prototípusnál rájöttem, hogy csak síkban gondolkodhatom, amennyiben nem szeretném megnehezíteni a saját dolgomat. Emiatt a lanka maszkoló papírral való kitakarása után fenyőket pecsételtem a háttérre (az egyik kedvenc fenyőm ez, a Lawn Fawn Happy trails szettjéből) a maszkolásos technika nagyon egyszerű változatával: egy darab fenyőt kivágtam a maszkoló papírból, és azt pakolgattam, ahová kellett.:)

Amikor a fenyők megvoltak, az új NUVO Aquamarine alkoholos markereimmel kiszíneztem a hátteret, a fákat fehéren hagyva. Az árnyalást lentről felfelé mutató vonalakkal oldottam meg, ennek oka a gyakorlatlanságom a markerek használatában. De nem lesz ez mindig így, most, hogy kipróbáltam őket, beléjük szerettem, így előbb vagy utóbb megtanulom majd a fogásokat, és szebb egybemosott háttereket is tudok majd alkotni. Legalábbis remélem.:)

Egyszerű interaktív macis képeslap

A fenyőket Mowed Lawn distress inkkel festettem ki. No, amikor a hátteret késznek nyilvánítottam, a bélyegző pozícionálóm segítségével, fekete Archival Inkkel nyomtam egy macit, és kifestettem. Ehhez szintén Nuvo készletből választottam pirosat, a Rich Red palettáról. Beleszeretős, higgyétek el. Használtam még Peacock Feathers-t a prémes részekhez, és Pumice Stone-t a macihoz és a szánhoz. A mackópofi kapott egy kis pöttynyi Picked Raspberryt, a fekete részeket pedig fekete alkoholos filccel színeztem. Végül fehér zselés tollal rajzoltam meg a "fényeket" és kisollóval kivágtam a figurát.

Egyszerű interaktív macis képeslap

Ezen a ponton tetszett meg a kontraszt, amit a fekete adott a kártya színeihez, ezért fekete kartonra domborítottam fehér WOW porral és versamark vízjeltintával a feliratokat és egy hópelyhet is, majd bannerkéssel kivágtam.

Egyszerű interaktív macis képeslap

A képeslap alapjának elejét Candied Apple oxide-dal piros csíkosra színeztem. A csíkok elkészítéséhez használhatsz vékonyra vágott maszkoló szalagot vagy akár ezt a szupi 9 részes háttér bélyegzőt.

Kerestem egy apró milton-kapcsot és árral a domb közepére készítettem egy apró lyukat, pont a miltonhoz való méretűt. Vágtam egy két centis csíkot acetát fóliából, amit a domb hasítékán keresztülvezettem, és megnéztem, hová kell tennem a lyukat, hogy passzoljon a dombon lévővel. A fóliacsík alsó részét egy apró körvágóval lekerekítettem, majd összeraktam a kártyát a fotón látható módon.

Egyszerű interaktív macis képeslap

A milton fejét két réteg fehér dekorgumival vettem körbe, erre ragasztottam a szöveges csíkot. Ha a miltonotok szép, akkor nem muszáj eltakarnotok, ahogy a próbalapon láthatjátok, akár a kártya dísze is lehet. A figura alá, a fólia felső részére öntapadós rugót ragasztottam, ez pöccintésre rezeg, és szépen eltartja a síktól a macit.

Egyszerű interaktív macis képeslap

A rétegeket kétoldalú ragasztóval ragasztottam össze, a fotón látható módon, majd még egy darabot vágtam a keretből, és ráragasztva kicsit megemeltem vele az eredeti réteget.

Egyszerű interaktív macis képeslap

Utolsó simításként egy apró fekete körre domborítottam a hópehelyből, és az előlap fólia aljára ragasztottam.

A képeslapunk el is készült, higgyétek el, nagyon egyszerű, leírva hosszadalmasabbnak tűnik, mint amilyen valójában! Ráadásul végtelen változatot el tudok képzelni belőle: hóban ugrándozó kutyát, Lily kedvéért hóban ugrándozó nyuszit (:)), kisfiúnak kék égen repülőt, kislánynak repkedő tündérkét, pillangót... A lehetőségek száma végtelen, csak a fantáziánk szabhat határt.:) Próbáljatok ki, ha van kedvetek!

Egyszerű interaktív macis képeslap

Felhasznált eszközök:

Szilikonbélyegző LF1776, Clear Stamps / Oh What Fun - (1 csomag)Szilikonbélyegző LF601, Clear Stamps / Happy Trails - (1 db)Sizzix Big Shot vágó és domborítógépVágósablon LF1433, Custom Craft Die / Say Cheese, Again - (1 db)Vágóasztal 12", SureCut / Paper Trimmer - keskeny (1 db)
Bélyegző pozícionáló eszköz 1707e, Tonic Studios Tools / Tim Holtz - Stamping platform (1 csomag)Vágósablon - mini , MINI Nesting Die / Stitched Circle - Varrott Kör (4 db)Kreatív karton A4/270g, Maya / Black - (1 ív)Olló 816E, Tim Holtz / Mini snips micro serrated - (1 db)Grafikai filctoll készlet 326N, Nuvo / Aquamarine - Alcohol Markers (3 db)
Grafikai filctoll készlet 310N, Nuvo / Rich Reds - Alcohol Markers (3 db)Bélyegzőpárna , Archival Ink / jet black - koromfekete (1 db)Víztartályos ecset , Waterbrush / Medium Tip - (1 db)Mini Bélyegzőpárna , Distress Mini Ink / Tim Holtz - pumice stone (1 db)Mini Bélyegzőpárna , Distress Mini Ink / Tim Holtz - picked raspberry (1 db)
Mini Bélyegzőpárna , Distress Mini Ink / Tim Holtz - mowed lawn (1 db)Tintapárna , Distress Oxides / Tim Holtz - candied apple (1 db)Zselétoll , Gelly Roll Gel Pen 08 / Fehér - (1 db)Domborító por 15ml / Super Fine, Opaque Pastel/Bright White - WOW! Embossing Powder (1 db)Vízjeltinta - mini , VersaMarker / Watermark Pad - Clear - Átlátszó (1 db)
Hőlégfúvó , / Embossing heat tool - (1 db)Átlátszó műanyag lap A5, Acetate / Acetate Sheets - (10 db)Öntapadós rugó - kicsi , Action Wobble / Action Mini Wobble Spring - (6 db)Milton-kapocs készlet , Capsule Elements / Elements Metallic - Brads (60 db)Dekorgumi 1 db , A4 Foam / Fehér - (1 ív)
Ragasztószalag 6 mm, Extra Strong Tacky Tape / Extra Erős - átlátszó - kétoldalas (50 m)Dombornyomó mappa 662431, Textured Impressions / Tim Holtz - Birch (1 db)Maszkoló papír 60 mm, Masking tape / - (10 méter)Szilikonbélyegző 271030, Stamp Set / Pattern Play - (1 csomag)

Tetszik Vica bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

1hozzászólás

  • Avatar
   Lily
   nov 29, 2018

   Juhúúú, remek inspi és bejönne az ugrándozós nyuszi az tuti. :D

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód