Kövess minket Facebookon!

Egy kis őszi cincogás

Egy kis őszi cincogás

A naptár szerint már régebben, de érzésre még csak nemrég érkezett meg az ősz. Úgy gondoltam szentelek ennek egy képeslapot, amihez a My Favorite Things egyik legaranyosabb készletét választottam, a neve Harvest Mouse.

 

Egy egyszerű, technikáktól mentes lapot terveztem, csak arra törekedtem, hogy a kedves kis figura domináljon. Ennek megfelelően az előkészületekkel gyorsan megvoltam: a kedvenc My Favorite Things vágósablonommal készítettem egy fehér és egy halványbarna kivágatot és Memento Tuxedo Black tintával felpecsételtem a kiválasztott motívumokat.

 

Egy kis őszi cincogás

 

A színezéshez Nuvo markereket használtam: az egérke színeit a testszínű és a halványbarna készletekből dolgoztam össze és a levélkék rózsaszínjét is bézs árnyalattal fejeztem be, hogy minden összepasszoljon. A tökök kiszínezéséhez a hagyományos erős narancs színek helyett barackból pirosba futó árnyalatokat választottam, csak hogy egy picit eltérjen a szokványos palettától.

 

Sziluettolló segítségével mindent kivágtam pici ráhagyással. Ezután a boltíves kivágatok közül a fehérnek a belső részét vettem magamhoz és halvány filctollcsíkot húztam az aljára árnyék gyanánt. Erre ragasztottam a fő motívumokat 1 mm vastag ragasztókocákkal úgy, hogy részben fedjék egymást. Az elkészült panelt ragasztótollal egy halványzöld képeslapalap közepére ragasztottam. Köré ragasztottam a másik kivágat varrott szegélyét, ami gyönyörűen illeszkedik, hiszen ugyanaz a vágósablon vágta. (Maradt egy szettem az ellenkező színekkel, ezt eltettem egy következő képeslaphoz.)

A felirathoz mélykék kartoncsíkot vágtam, alaposan lekezeltem domborítást előkészítő porral, majd vízjeltintával felpecsételtem a kiválasztott feliratot. Fehér domborítóport szórtam rá, lepöcköltem a felesleget és hőlégfúvóval ráolvasztottam a papírra.  Az így elkészült feliratsáv két végét a boltíves vágósablon külső élével formára vágtam és figurákkal díszített panel alá ragasztottam.

 

Már csak az apró díszítések maradtak hátra: a pici faleveleket átlós irányban tettem fel és mindegyiket vastagon bevontam Glossy Accents-szel, hogy ducik és csillogóak legyenek.  Végül néhány apró fekete zománcpöttyel egészítettem ki a kompozíciót.

 

Egy kis őszi cincogás

 


Egy kis őszi cincogás

 

Remélem, ti is kedvet kaptok egy ilyen könnyed kis lap elkészítéséhez!

Felhasznált eszközök:

Gumibélyegző BG-15, Background Stamp 6x6 / Gingham - (1 db)Tintapárna , Memento Big / Tuxedo Black - (1 db)Vízjeltinta - nagy , VersaMarker / Watermark Pad - Clear - Átlátszó (1 db)Powder tool , EK tools / Púder ecset embossing technikához (1 csomag)Hőlégfúvó , / Embossing heat tool - (1 db)
Domborító por 15ml / Super Fine, Opaque Pastel/Bright White - WOW! Embossing Powder (1 db)Folyékony zománc/díszpötty , Enamel Accents / Black Tie - (1 db)Ragasztó 59 ml, Inkssentials / Glossy Accents - fényes (1 db)Vágósablon MFT-1074, Die-Namics / Stitched Dome Frames - (1 csomag)Grafikai filctoll készlet 311N, Nuvo / Fragrant Oranges - Alcohol Markers (3 db)
Grafikai filctoll készlet 310N, Nuvo / Rich Reds - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 317N, Nuvo / Natural Browns - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 318N, Nuvo / Fair Skin Tones - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 325N, Nuvo / Irish Clover - Alcohol Markers (3 db)Silhouette Olló 6 cm, Scissors Titanium / Suitable For 3D Cutting - (1 db)
3D ragasztó kocka 1 mm, 3D Foam / öntapadós - fehér (1 ív)

Tetszik Ildi bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód