Kövess minket Facebookon!

Legfrissebb bejegyzések

Városi egérkék karácsonya

Városi egérkék karácsonya

Sziasztok, ma egy olyan karácsonyi képeslapot mutatok nektek, amin a figurák nem karácsonyi, hanem őszre szánt pecsételőkészletből valók. Ez a szett az egyik nagy kedvencem, a neve Harvest Mouse a My Favorite Things-től. Már régóta tervezem, hogy ezeket a kedves őszi figurákat karácsonyi jelenetbe illesztem.

 

A végső külalak kialakításához a My Favorite Things és a Marianne Design két-két készletét használtam fel.

 

 Városi egérkék

 

Először a téglafal hátteret vettem elő: pecsétpozícionálóba tettem és kétféle piros árnyalatú Memento tintapárával fehér papírra pecsételtem a mintát, majd levágtam belőle egy nagyjából ötcentis darabot. Ez a pecsét nagyméretű,  így kettévágva két képeslap is kijön egy pecsételéssel.

 

 Városi egérkék

 

A figurákat Memento fekete tintával pecsételtem, mert az nem mosódik el az alkoholos filcektől. A színezéshez ismét a Nuvo markereit használtam. Aki ezeket a filceket használja előbb-utóbb fel fog fedezni kedvenc színsorokat, ahol az árnyalatok a legszebben simulnak egymásba.

Ezeket érdemes feljegyezni, de most én is mutatok két jól használható kombinációt.

 

 Városi egérkék

 

A kiszínezett központi figurákat kisollóval körbevágtam, de még hiányzott hozzájuk egy odaillő karácsonyfa. Picit szegényesebb stílusú fát képzeltem el, ezért egy apró trükkhöz folyamodtam. A My Favorite Things Deck the Howls készletében van egy tündérédes kutya feldíszített agancsokkal, ebből készítettem el az egerkék karácsonyfáját úgy, hogy maszkolópapírral letakartam a kutyát és az agancs egyik ágát, így a tinta csak a a kívánt részre került. Ha a maszkot levesszük és így pecsételünk, a mintának csak az a részlete hagy lenyomatot, ami nem volt maszkolópapírral elfedve. Ezt a lépést megismételtem, így alakult ki a 'fenyő' végleges formája, amit a szokásos módon színeztem majd körbevágtam.

 

 Városi egérkék

 

A háttérben lévő felhőkarcolókat fekete papírból egy régi Sizzix vágósablonnal vágtam ki, de bármelyik gyártó hasonló termékével, például a Tim Holtz Cityscape Skyline csomagjával is szépen kivitelezhető. A kivágat hátuljára Zig folyékony ragasztóval fehér papírcsíkokat ragasztottam, majd elölről megszíneztem a Distress Scattered Straw árnyalatával.

 

Városi egérkék

 

A háttér kialakításához maszkolópapírból kört vágtam és egy négyzetalakú képeslap alap felső részére ragasztottam. A Distress tinták kék árnyalataival alakítottam ki a hátteret.  Az éjszakai égbolt befejező színe nálam mindig a fekete, ettől kap nagyon szép mélykék hatást a háttér. Amikor a kékekkel végeztem, lehúztam a maszkot és a fehér területre sárga tintát vittem fel. Apró trükk, hogy ha ilyenkor a kör széleit fehéren hagyjuk és picit beljebb kezdjük szétteríteni a sárgát, a holdunk árnyékolt, domború hatást kap.

 

Városi egérkék

 

A Marianne Design hatalmas karácsonyi feliratcsomagját választottam befejezésül. Ez a készlet nagyon sok, egymással jól kombinálható szöveget tartalmaz és van hozzá egy szép nagy kalligrafikus 'Christmas' felirat vágósablonnal együtt. Erre a nagy pecsételőre Versamark vízjeltintát tettem és porozóeszközzel megsimogatott piros kartonra pecsételtem. (A papír előkészítése a hődomborításhoz nagyon fontos: enélkül előfordulhat, hogy olyan helyre is kerül a domborítóporból, ahol nem kívánatos és vannak olyan minták, ahol nem tudjuk ecsettel lesöpörni a felesleget. Kétféle eszköz kapható, én most a párnácskát használtam.) A pecsétlenyomatra fehér domborítóport szórtam, amit hőlégfúvóval a papírra olvasztottam. A hozzátartozó vágósablont a domborított mintára igazítottam, néhány kis darab ragasztószalaggal rögzítettem és így tekertem át a Sizzix vágógépen.

 

 Városi egérkék

 

Az elkészült elemeket különböző magasságú 3D ragasztókockákkal a háttérre ragasztottam, legvégül pedig Enamel Accents folyékony zománccal hópelyheket pöttyintettem az égboltra.

 

Városi egérkék

 

Köszönöm, ha velem tartottál ma este! Ha tetszett a képeslap és a leírás, nézz be máskor is a Pippi blogra!

Puszi: Ildi

Felhasznált eszközök:

Gumibélyegző BG-15, Background Stamp 6x6 / Gingham - (1 db)Tintapárna , Memento Big / Tuxedo Black - (1 db)Vízjeltinta - nagy , VersaMarker / Watermark Pad - Clear - Átlátszó (1 db)Powder tool , EK tools / Púder ecset embossing technikához (1 csomag)Hőlégfúvó , / Embossing heat tool - (1 db)
Domborító por 15ml / Super Fine, Opaque Pastel/Bright White - WOW! Embossing Powder (1 db)Folyékony zománc/díszpötty , Enamel Accents / Glacier White - (1 db)Szilikonbélyegző CS-348, Clear Stamps / Deck the Howls - (1 csomag)Szilikonbélyegző CS0956, Background Stamps / Bricks wall - (1 db)Grafikai filctoll készlet 311N, Nuvo / Fragrant Oranges - Alcohol Markers (3 db)
Grafikai filctoll készlet 310N, Nuvo / Rich Reds - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 317N, Nuvo / Natural Browns - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 318N, Nuvo / Fair Skin Tones - Alcohol Markers (3 db)Grafikai filctoll készlet 325N, Nuvo / Irish Clover - Alcohol Markers (3 db)Silhouette Olló 6 cm, Scissors Titanium / Suitable For 3D Cutting - (1 db)
Bélyegző pozicionáló eszköz 1711E, Tonic Studios Tools / Travel stamping platform - Tim Holtz (1 csomag)Tintapárna készlet , Memento Dew Drops Sets / Gum Drops - (12 db)Maszkoló papír 60 mm, Masking tape / - (10 méter)Vágósablon 661810, Thinlits / Tim Holtz - Cityscape, Skyline (1 csomag)Vágósablon bélyegzővel KJ1719, Clear stamp and Dies / Christmas song - (1 csomag)

Tetszik Ildi bejegyzése? Szólj hozzá bátran! A lenti űrlapon ezt könnyedén megteheted :-) ( A honlap mezőt nyugodtan hagyd figyelmen kívül.)

Hozzászólás

* Név:
* E-mail: (Nem látható)
   Honlap: (Teljes honlapcím: http://)
* Hozzászólás:
Ellenőrző kód